Hur du mäter och identifierar ledlager och låsringar


Ledlager passar särskilt bra i applikationer där det förekommer pendel- eller krängningsrörelser med låga varvtal och där applikationen är i behov av snedställning mellan axel och lagerhus. Ett vanligt användningsområde är hydraul- eller pneumatikcylindrar, kontors- och hushållsmaskiner samt inom livsmedelsindustrin.

Ledlager kan ha lite olika namn och identifikationer beroende på modell, storlek, material, tätning och tillverkare. En av de vanligaste modellerna är GE, andra bokstavskombinationer är GEG och GEZ. Efter modellbeteckningen följer en sifferkombination som är densamma som storleken på axeln där lagret skall sitta, exempelvis GE25 ES som innebär att axeln är 25 millimeter och den avslutande beteckningen ES står för att materialet är stål/stål. Det kan även finnas andra beteckningar efter, exempelvis GE25 ES-2RS där 2RS betyder att lagret har gummitätning på båda sidor.

På filmen visas hur ett ledlager på en cylinder behöver mätas för att identifiera rätt ersättare. Det kan även vara lite knepigt att identifiera rätt låsring/segersäkring till lagret (SGA eller SGH), hur detta går till visas också på filmen.

Behöver du hjälp att hitta rätt?
Fyll i formuläret så hjälper vi dig
10D > P > Tips & Trix > Hur du mäter och identifierar ledlager och låsringar

Kontakta mig angående Ledlager / Låsringar

Hur kan vi nå dig för att följa upp?

Rensa