Identifiera reservdel till din släpvagn, husvagn eller båttrailer

När du söker en reservdel som hör till din släpvagns påskjut eller vagnens hjullager och bromssystem så finns det några bra och enkla tips som gör det enklare att hitta rätt del. Samma sak gäller om du har en husvagn eller båttrailer.

Vi har gjort en kort instruktionsfilm som beskriver hur du ska göra och vi beskriver även med text och bild under filmen.

Identifiera reservdel till ditt släp i tre steg!

1, Släpvagnens registreringsnummer! För en del reservdelar räcker det med att ange vagnens registreringsnummer, men för de flesta så behöver vi mer information.

2, Framme på draget, vanligen i höjd med handbromsen om det är en bromsad vagn sitter en typskylt. Ta gärna ett kort på denna skylt, den hjälper oss att veta vilket påskjut som sitter på vagnen.

3, Om det är en reservdel som hör till vagnens hjulaxel (exempelvis hjullager, bromstrumma, bromsbelägg) så behövs även axelns typskylt fotas. Den hittar du vanligen på höger sida en bit från hjulet. Använd gärna mobilkameran och blixten då det ofta är mörkt under vagnen.

Med dessa tre uppgifter kan vi enklare hjälpa dig att få rätt reservdel. Det går bra att maila dessa bilder till oss tillsammans med registreringsnummer så kan vi hjälpa till att identifiera rätt reservdel. De allra flesta reservdelar går även utmärkt att skicka med paket till hela Sverige.

Behöver du hjälp att hitta rätt?
Fyll i formuläret så hjälper vi dig
54- > FP > Reservdelar Släp

Fyll i de uppgifter du har om Reservdelen du söker

Bifoga beskrivande bilder till oss för att underlätta identifieringen

Maximum file size: 516MB

Hur kan vi nå dig för att följa upp?

Rensa