Så hittar du rätt hjullager till din släpvagn, båtvagn eller husvagn

Här hjälper vi dig hitta rätt lager till din släpvagn genom några enkla steg! Det finns tre sätt att hitta rätt lager och här kommer vi beskriva alla tre sätten.

Vi kan utgå från vagnens registreringsnummer, hjulaxel eller så försöker vi identifiera det trasiga lagret om du redan plockat loss det. Längre ned på sidan hittar du även priser på de allra vanligaste hjullagren och längst ned på sidan finner du ett formulär där du kan skicka in dina uppgifter till oss så hjälper vi dig identifiera vilka hjullager du skall ha.

1, Hitta rätt hjullager utifrån släpets registreringsnummer

Det vanligaste sättet att söka rätt reservdel är att ange registreringsnumret på släpet. Men ibland kan det komma upp flera alternativ på vilka hjullager som passar till just din vagn. Det här beror på att tillverkarna av släpvagnar ofta använder ett par olika typer av hjulaxlar under samma tillverkningsår och de olika axlarna använder olika hjullager. Men börja med att skriva ned registreringsnumret i formuläret nedan så kan vi hjälpa dig.

2, Hitta rätt hjullager genom att ange typbeteckning på släpets hjulaxel

På hjulaxeln till din vagn brukar det finnas en beteckning. Plocka upp din telefon (sätt på blixten) och stick in armen och fota beteckningen. Se filmen här under hur det går till. När du har dessa uppgifter, skicka registreringsnumret och bilden (du kan även skriva av uppgifterna på typskylten) till oss via formuläret här under.

3, Hitta rätt hjullager genom att identifiera det gamla?
Om du redan har plockat loss lagret, så kan det vara enklare att identifiera lagret genom att mäta det eller hitta någon beteckning på lagret. Det gör du på följande sätt:

  1. Börja med att leta en eventuell beteckning på lagret, ofta en sifferserie exempelvis 30205.
  2. Mät lagret. Det är lagrets innerdiameter, ytterdiameter och bredd som är intressant. Var uppmärksam på att det ibland är två hjullager på varje sida. Här under har du två filmer som kan hjälpa dig. Den första är en film som visar hur de olika typerna av hjullager kan se ut, så du vet vad du letar efter 🙂
    Den andra filmen visar hur du mäter lagret.

När du mätt lagret, skicka måtten (eller lagrets beteckning om den var synlig) tillsammans med registreringsnumret till oss via formuläret nedan så ska vi försöka hjälpa dig på direkten!

Behöver du hjälp att hitta rätt?
Fyll i formuläret så hjälper vi dig
110> P > Tips & Trix > Byta Hjullager släp

Fyll i de uppgifter du har om hjullagren till din släpvagn, båtvagn eller husvagn

Hur många hjulbultar per hjul

Hur kan vi nå dig för att följa upp?

Rensa