Nyhetsbrev Påsk

Nu är påsken och våren här och då har vi dammat av några vårtips!

Dämpande axelkoppling

Den här årstiden brukar vi sälja en hel del kopplingar för att koppla ihop olika axlar. Vi har en hel del olika typer av kopplingar hemma på våra lagerhyllor. Vi har en artikel på vår webbplats som förklarar vilka dessa är och hur kopplingarna fungerar.

Längtar du efter att plocka fram jordfräsen?

Hur var det nu med remmen förra året? Passa på att byta innan den går i småbitar, då kan det vara betydligt svårare att hitta en ersättare. Ta med gamla remmen in till oss så hjälper vi dig hitta rätt ersättare.

Rem till jordfräs

Däckbyte och bromsjustering släpvagn

Många släpvagnar har nu tinat fram och då vill vi tipsa om två saker. Glöm inte att byta däck, och för er som har en 4P-vagn med tippskruv så har vi ett fiffigt sätt att göra däckbytet på som spar en del tid. Klicka på den vänstra bilden här under för att se tipset.

När ni ändå håller på med däcken så passa på att kolla bromsarna och självklart hjullagren, bromsarna kan behöva justeras. Klickar du på den högre bilden så kommer du till en artikel som beskriver hur du kan göra detta själv.

Självklart kan du även komma in till vår verkstad så gör vi jobbet åt dig.

Nyfiken på fyrhjulsdrivet?

Nej vi säljer inte bilar men vi lånade ut en släpvagn och en medarbetare när Mabil i Östersund gjorde en film som visar skillnaden på fyrhjulsdrivet och framhjulsdrivet. Ta gärna en titt på filmen och vi kan rekommendera ett besök hos Mabil för en provkörning. Fyrhjulsdrivet är helt klart en fördel när man ska köra släpvagn.


Våra öppettider i påsk

Som vanligt så har vi endast stängt på de röda dagarna under påskhelgen, övriga vardagar har vi öppet 07-16.

Trevlig påsk!

Glad påsk önskar Kilremslagret