H410 - Rikt- och planhyvel

MOReTENs H410 är en Rikt- och planhyvel med 410 mm planhyvlingsbredd. Riktbredden är 310 mm för att få en smidig maskin. Detta ger även fördelen att ingen omställning behövs mellan rikt- och planhyvling. Skiftet mellan rikt- och planhyvling sker lätt, säkert och tidsbesparande då arbetsmomentet omställning av bord ej behövs.

 
H410.jpg
 

Genom att riktbordet är smalare än planbordet får du ett utrymme för hantering och övervakning vid planhyvling.

Maskinen har gjutjärnsbord för bästa stabilitet, precision och slitstyrka. Riktborden är hyvlade.

De flesta konkurrerande maskiner har samma upphängning på bakre och främre riktbord. H410 har istället anpassade mekanismer för riktborden. Det främre riktbordet ledsystem för snabb inställning av spåndjup, Det bakre bordet har ett axelsystem för mikrosjustering. Det här gör att du kan ställa bordet 0,01 mm om så behövs. Du kan dessutom behålla precisionsinställningen då bordet inte behöver vikas upp.


Några andra egenskaper och fördelar i punktform:

  • Maskinen är utrustad med dubbla motorer, dvs en separat motor för matningen. Denna motor är utrustad med direktmonterad industriväxel som ger en rad fördelar; stark växel som jobbar med låga varv; steglös ställbar matningshastighet; matningen stannar direkt vid frånslag.

  • Den främre stålvalsen är räfflad vilket ger bra grepp på den ohyvlade ytan.

  • Den bakre valsen är en mörkgrå gummivals vilket ger lång livslängd, inga spånmärken på den hyvlade ytan samt ger bra drivkraft. Maskinen kan även utrustas med främre gummivals.

  • Anhållet är fullstort och mycket stabilt. Det kan vinklas ned till 45 grader och ställbara stopp finns vid 0 och 45 grader. Anhållet är tillverkat av strängpressad aluminium, svarteloxerad för att ge en hård yta som inte missfärgar virket.

  • Kuttern har två stål som standard och kan utrustas med en 4-stålskutter.

  • Maskinen är pulverlackad vilket ger en extremt slagtålig lack.


Dokument
För mer information om H410 kan du ladda ner dokumenten nedan

H410 Instruktion

H410 Instruktion

 
H410 Guide

H410 Guide

 


Vi levererar till hela Sverige så kontakta oss gärna om du har några frågor eller om du vill beställa.

063-10 29 45
info@kilremslagret.se