Hitta hjullager till släpvagn, båtvagn eller husvagn

Vi hjälper dig hitta rätt hjullager till din släpvagn, båtvagn eller husvagn.

Här hjälper vi dig hitta rätt lager till din släpvagn genom några enkla steg! Det finns tre sätt att hitta rätt lager och här kommer vi beskriva alla tre sätten. Vi kan utgå från vagnens registreringsnummer, hjulaxel eller så försöker vi identifiera det trasiga lagret om du redan plockat loss det. Längre ned på sidan hittar du även priser på de allra vanligaste hjullagren och längst ned på sidan finner du ett formulär där du kan skicka in dina uppgifter till oss så hjälper vi dig identifiera vilka hjullager du skall ha.

Hjullager till släpvagn.png
verkstad för släpvagn

1, Hitta rätt hjullager utifrån släpets registreringsnummer

Det vanligaste sättet att söka rätt reservdel är att ange registreringsnumret på släpet. Men ibland kan det komma upp flera alternativ på vilka hjullager som passar till just din vagn. Det här beror på att tillverkarna av släpvagnar ofta använder ett par olika typer av hjulaxlar under samma tillverkningsår och de olika axlarna använder olika hjullager. Men börja med att skriva ned registreringsnumret på din vagn och skicka det gärna till vår chat här under eller maila eller ring till oss så kan vi göra en koll mot reservdelsdatabasen. I annat fall får vi gå vidare till alternativ 2.
063-10 29 45
info@kilremslagret.se2, Hitta rätt hjullager genom att ange typbeteckning på släpets hjulaxel

På hjulaxeln till din vagn brukar det finnas en beteckning. Plocka upp din telefon (sätt på blixten) och stick in armen och fota beteckningen. Se filmen här under hur det går till.

 
 

När du har dessa uppgifter, skicka registreringsnumret och bilden (du kan även skriva av uppgifterna på typskylten) till oss via mail eller vår chat här nedanför så kan vi hjälpa dig på direkten.
063-10 29 45
info@kilremslagret.se

3, Hitta rätt hjullager genom att identifiera det gamla?
Om du redan har plockat loss lagret, så kan det vara enklare att identifiera lagret genom att mäta det eller hitta någon beteckning på lagret. Det gör du på följande sätt:

  1. Börja med att leta en eventuell beteckning på lagret, ofta en sifferserie exempelvis 30205.

  2. Mät lagret. Det är lagrets innerdiameter, ytterdiameter och bredd som är intressant. Var uppmärksam på att det ibland är två hjullager på varje sida. Här under har du två filmer som kan hjälpa dig. Den första är en film som visar hur de olika typerna av hjullager kan se ut, så du vet vad du letar efter :-)
    Den andra filmen visar hur du mäter lagret.

När du mätt lagret, skicka måtten (eller lagrets beteckning om den var synlig) tillsammans med registreringsnumret till oss via mail, telefon eller vår chat här nedan så ska vi försöka hjälpa dig på direkten:
063-10 29 45
info@kilremslagret.se

Priser Hjullager
Här under hittar du priser på de vanligaste hjullagren. Alla priserna är inklusive moms men exklusive eventuell frakt. Tänk på att det på flera släpvagnsmodeller sitter två stycken lager på varje hjulsida. Det finns även en tätning som skyddar lagren så kolla så att den ser ok ut, det kan ofta vara en bra idé att även byta ut tätningen när du ändå ska byta lagret.

hjullager släpvagn

Kompaktlager 34x64x37 — 295 kr/st ink. moms

Koniskt rullager 30204 — 100 kr/st ink. moms

Koniskt rullager 30206 — 113 kr/st ink. moms

Koniskt rullager 11949/10 — 176 k/st ink.moms

Koniskt rullager 11749/10 — 128 kr/st ink. moms

Koniskt rullager 45449/10 — 171 kr/st ink.moms

Koniskt rullager 67048/10 — 223 kr/st ink moms

 

Instruktionsfilmer som visar hur du själv kan montera lagren

När du ska byta hjullagren så går det till på olika sätt beroende på vilken typ av lager. Om det är så kallade koniska rullager, de som består av rullar och där lagret är delbart så är det den vänstra filmen här under som du ska titta på. Om det är ett så kallat kompaktlager, ett bredare lager som inte går att dela på så är det den högra filmen som visar hur det går till.

  • Fyll i de uppgifter du har:

  • Ladda bild
  • Should be Empty:
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.