Radialtätning - Packbox

Kan också kallas simring, packbox, dammtätning eller p-box. Kärt barn har många namn. Vi lagerför både metriska- och tum-dimensioner. Gemensamt för våra radialtätningar är att de har en eller två dammläppar och är till för att hålla inne fett, vatten eller olja samt skydda mot externa material såsom fukt och smuts. Våra radialtätningar är gjorda i NBR-gummi. Andra material såsom Viton och Silikon är beställningsbara men ej lagervara. Dessa skall ej förväxlas med hydrauliktätningar eller pneumatiktätningar. De kan vi beställa men är ej en lagervara.

Klicka på länk (pdf-dokument) för dimensioner. Vi lagerför de flesta av dessa men ring eller maila gärna och kontrollera lagertillgång innan beställning. Vi reserverar oss mot ev. tryckfel. 

Tips! Vid mätning av en radialtätning tänk på att det invändiga måttet kan vara svårt att mäta på en gammal radialtätning. Mät därför hellre axeln och kontrollera mot din gamla radialtätning. Tänk också på att en axel kan vara skadad eller sliten. Små variationer tas upp av en radialtätning men det bör inte vara några vassa kanter som skär eller skadar din nya tätning. Vid montering sätts fjädersidan normalt mot trycksidan (oljan, fett etc), men följ alltid anvisningarna i din servicehandbok.