Balatarem (flatrem)

Balataremmar eller faltremmar som de även kallas har varierande användningsområden. De finns i en hel del maskiner inom industri och träbearbetning exempelvis vedklyvar och drifter i äldre sågverksmaskiner. 

Balatarem och alligatorlås

Vi lagerför balatarem med bredder från 1 tum (25,4 mm) upp till 4 tum (101,6mm). Men även större bredder får vi tag på. Balatarem går att få med varierande egenskaper, vanligast är extra förstärkningar. Balatarem säljs på löpmeter.

Vi säljer också lås för skarvning av balatarem. Både alligatorlås och andra varianter. Se den korta filmen längre ned på sidan för en enklare instruktion om hur du låser eller skarvar en balatarem med ett alligatorlås.


Frågor och beställningar
Frågor eller beställningar tar vi gärna emot via mail eller telefon:
063-10 29 45
info@kilremslagret.se


För andra användningsområden se också våra produkter under gummiprodukter/släplist.
 

 
 

Lås

Ett alligatorlås består av 3 delar, 2st metallkäftar som kläms ihop och en metallpinne som förbinder de båda sidorna. Tänk på att lämna 5-10mm rem på vardera sidan för att låset inte skall slita på remskivorna.

015L    Används på tjocklekar mellan 3,2 – 4,0mm på remmen
020L    Används på tjocklekar mellan 4,0 – 4,8mm på remmen
025L    Används på tjocklekar mellan 4,8 – 5,6mm på remmen
027L    Används på tjocklekar mellan 5,6 – 7,0mm på remmen
035L    Används på tjocklekar mellan 7,0 – 8,0mm på remmen
045L    Används på tjocklekar mellan 8,0 – 9,5mm på remmen


Se vår korta instruktionsfilm om hur du skarvar en balatarem med hjälp av ett alligatorlås