Kilremmar

Med ca 15 000 kilremmar i lager från ett flertal leverantörer, erbjuder vi ett av Sveriges bredaste sortiment av kilremmar: allt från de minsta som mäter 5mm i bredd upp till de största som är 32mm breda. Vanliga användningsområden är rem till gräsklipparen, fläktar, entreprenadmaskiner mm.
 

kilremmar


Vår standardsortiment av klassiska kilremmar

Det finns fem olika typer av klassiska kilremmar (Z, A, B, C, D). De grupperas utifrån bredden på remmen (B i figuren ovan).

Z (10mm över ryggen) (6 mm hög)
A (13mm över ryggen) (8 mm hög)
B (17mm över ryggen) (11 mm hög)
C (22mm över ryggen) (14 mm hög)
D (32 mm över ryggen) (19 mm hög)

Den klassiska kilremmens beteckning och namn
Remmens benämning står oftast tryckt på remmen och brukar bestå av remmens typ (exempelvis A) efterföljt av en längdangivelse (exempelvis A87). Längdangivelsen kan variera från tillverkare till tillverkare (tum eller millimeter och invändig eller utvändig längd). Våra standardremmar har längdangivelsen av remmens invändiga längd i tum, exempelvis A87 står för att remmen är av typen A och är 87 tum invändig längd.

Det kan även vara ett artikelnummer eller ett reservdelsnummer som står tryck på en del orginalremmar.


Tandade klassiska kilremmar
Tandade klassiska kilremmar finns i samma gruppering och de får då bokstaven X som tillägg, ZX, AX, BX och CX.  En tandad rem klarar i regel av att överföra mer kraft än vad en otandad rem gör. Men den tandade remmen har i gengäld ett högre slitage. En tandad rem slirar ogärna och det gör att de kan vara olämpliga i applikationer där remmen skall slira vid för tung belastning, exempelvis gräsklippare och snöslungor.

Standardsortiment smalkilremmar

Remmar görs också i profilen smalkilrem, som är en extra förstärkt rem. Dessa får tillägget SP framför remnamnet (Special Performence). De är högre än vad en klassisk kilrem är. Den tandade varianten får tilläget XP.

SPZ (9,7mm över ryggen) (8 mm hög)
SPA (12,7mm över ryggen) (10 mm hög)
SPB (16,3mm över ryggen) (13 mm hög)
SPC (22mm över ryggen) (18 mm hög)

Smalkilremmens beteckning och namn
Smalkilremmens benämning står oftast tryckt på remmen och brukar bestå av remmens typ (exempelvis SPA) efterföljt av en längdangivelse (exempelvis SPA950). Längdangivelsen kan variera från tillverkare till tillverkare (tum eller millimeter och invändig, delningslängd eller utvändig längd). Våra standardremmar inom typen smalkilremmar har längdangivelsen delningslängd i mm, exempelvis SPA950 står för att remmen är av typen SPA och remmen har en delningslängd på 950 mm.

Det kan även vara ett artikelnummer eller ett reservdelsnummer som står tryck på en del orginalremmar.


Frågor och beställningar
Kontakta oss gärna för frågor och beställningar. Vi har ett stort lager av remmar och kan därför snabbt levererar över hela Sverige.
063-10 29 45
info@kilremslagret.se

Instruktionsfilmer
Här under har ni två filmer, i den ena förklarar vi de olika typerna av kilremmar. Den andra filmen visar hur du själv kan mäta och identifiera din rem för att enklare kunna hitta en framtida ersättningsrem.