Frinav (frihjul)

Ett frihjul en helhetslösning som fungerar både som lagring och frihjul. Den har en kompakt och utrymmessparande design. Konstruktionen med backspärrfunktion har ett brett användningsområde, typiska applikationer är där du som kund eftersträver backspärr, frihjulsfunktion eller indexeringsfrihjul. Med ett nominellt värde av vridmoment till 325 Nm klarar frihjul tuffa applikationer där stora krav ställs på låseffekt.

Frihjul finns från 8 upp till 40 mm axeldimension, både med dammtätningar och med gummitätning för förorenad miljö. Montering sker med presspassning eller med kilspår, antingen i innerring eller både innerring och ytterring. För att uppnå maximal och precis låseffekt är presspassning att föredra. Vridmomentet överförs via ringarna i frihjulet vidare till hus och axel, detta medför en säker och effektivt nyttjande av frihjulet, med oändliga användningsområden.

Frihjul används inom många olika applikationer, såsom verktygsmaskiner, förpackningsindustri och materialhantering.

frihjul-zz-presspassning-_-150132.jpg

Kontakta oss för frågor eller beställningar
063-10 29 45
info@kilremslagret.se