Kullager

Vi har ett brett utbud av lagerförda kullager, lagerhus och tillbehör. Vi säljer allt från små kullager, haspelrullar och till de största varianterna som sitter på stenkrossar eller träindustri. Främst lagerhåller vi NTN, SNR och INA men kan även få fram FAG, SKF och Timken vid behov.

GS_20170412_Kilremslagret_7859.jpg

Filmen nedan visar det vanligaste sortimentet av lager som vi lagerhåller. Exempelvis vanliga kullager, koniska rullager, nållager, axiallager, kompaktlager, insatslager, ledlager, lagerbockar och bussningar.
 

 
 
 

Speciallager

Vi säljer också kullager, rullager och lagerbockar i specialmaterial där extra höga krav finns. Exempel på detta kan vara rostfria lager i utsatta applikationer eller plastlagerbockar till livsmedelsindustrin. Finessen med keramiska lager är att de ”slipar” sig själva under driften. Viktigt att veta är att det finns flera typer av så kallade keramiska lager. Vanligast är en kula av keramiskt material. 

  • Rostfria lager

  • Plastlager

  • Keramiska lager


Snöskoter, gräsklippare, snöslungor, släpvagnar och bilar

Vi har tagit fram en serie lager som passar till privatpersoner. Allt från de mindre lagren som sitter i hushållsfläktar och rullskidor till stora lagerbockar till snöslungor. Allt till mycket attraktiva priser. Vi har sålt dessa lager i åratal nu och inser att kvaliteten jämfört mot priset är mycket hög. Prisexempel är kullager till rullskidor/skateboards etc. för 20:-/st inkl. moms. De vanligaste kullagren för boggien till snöskoter köper du för 40:-/st inkl. moms (10-pack), annars 50:-/st inkl. moms. De är gummitätade på båda sidor, 2RS är en vanlig efterbeteckning för just detta.

Lagerbockar, delbara lagerhus och plåtlagerbockar

Vi har samlat information om dessa här.


Kompaktlager/hjullager

Dubbelkullager, hjullager eller kompaktlager börjar bli allt vanligare. De har en mycket bred ytterbana och på insidan ser det ut som två kullager som sitter ihop. Vi lagerför de vanligaste typerna. Fyra av de vanliga typer har dimensionerna 30 x 60 x 37 - 34 x 64 x 37 - 39 x 72 x37 eller 42 x 80 x 42 (invändigt x utvändigt x bredd).

 
 

SKAK-lager

SKAK-lager är lager som är speciellt framtagen för tyngre industri såsom stenkrossar etc. SKAK-lager tål kontinuerliga skakningar och ojämna vibrationer. Ring gärna så berättar vi mer.


Kontakta oss gärna för frågor eller beställningar, vi kan ordna snabba leveranser till hela Sverige:
063-10 29 45
info@kilremslagret.se