Nyhetsbrev Augusti

I det här nyhetsbrevet har vi försökt samla några tips som kan vara nyttig för dig som använder maskiner som är vanliga nu under sensommar och tidig höst.

Är det dags att byta kedja?

Kedjor och kedjehjul kan följa olika standars och vara rätt knepiga att identifiera när det är dags att byta. Därför har vi gjort en kort artikel och instruktionsfilm som hjälper dig med hur du identifierar din kedja och kedjehjul.

Remmar till betesputs – tänk på detta!

Betetsputsar och slaghackar har ofta tunga drifter som kräver flera remmar. Det är då viktigt att tänka på att byta alla remmar som går i samma remskivor samtidigt, även om det bara är en rem som gått sönder. Sätter du på en ny rem där de andra remmarna är slitna är risken stor att den nya remmen i stort sett kommer driva remskivorna ensam tills den slitits ned till de andra remmarnas skick.

Så alla kilremmar behöver vara identiska för att få en optimal drift när de går i samma remskiva. Därför ska man heller inte blanda remmar från olika varumärken, de bör till och med komma från samma tillverkningsserie.

Haveri på lagerbock?

När jordbruksmaskiner och entreprenadmaskiner går för högtryck händer det att inte bara lagret utan hela lagerbocken går sönder. Här går vi igenom de vanligaste typerna, hur de fungerar och hur du ska göra för att identifiera din lagerbock när det är dags att ersätta den.

Släpvagnsguiden – råd inför köp

Funderar du på att köpa en släpvagn i höst? Ta en titt i vår köpguide så får du några tips om vad du ska tänka på innan ditt köp.