Remmar till gräsklippare

När du ska byta rem till din gräsklippare finns det några olika sätt att hitta en bra ersättningsrem. Det enklaste är alltid att komma in med remmen till oss på Kilremslagret så fixar vi fram en ny rem direkt. Men det finns även några andra sätt för dig att identifiera vilken rem du behöver.

1, Mäta remmen
Det absolut enklaste sättet att hitta en ersättningsrem är att komma in med din trasiga rem till oss så mäter vi den och hämtar rätt rem direkt från våra lagerhyllor. Men du kan även mäta remmen själv och då är det remmens utvändiga längd i mm samt remmens bredd och höjd i mm som vi är ute efter. Det finns en instruktionsfilm längre ned på sidan som visar hur du mäter remmen.

Stort lager av drivremmar
Här någonstans finns remmen till din gräsklippare 🙂

Om remmen saknas kan du ta ett måttband och lägga runt remskivorna för att få den utvändiga längden på remmen. Men tänk på att kolla om du har något spännhjul, då behöver du även trycka/belasta det mot måttbandet för att få den korrekta längden.

2, Remmens benämning
Ibland är remmens benämning fortfarande läsbar. Det kan vara remmens typbeeteckning (exempelvis A64) eller ett reservdelsnummer. Via de numren kan det gå att hitta en ny rem.

3, Gräsklipparen modellbeteckning
Det här brukar vara svårt och inte så tillförlitligt, framförallt inte när det gäller lite äldre gräsklippare. Så vi rekomenderar att alltid försöka med punkterna 1 och 2 först.

4, Mäta remskivorna
Ibland har den gamla remmen verkligen gått upp i rök. Men då går det att ta fram måttbandet och mäta remskivorna. Det vi behöver är remskivornas utvändiga diameter samt cc:måttet mellan remskivorna, dvs måtten mellan centrum på skiva 1 och centrum på skiva 2. Via dessa mått går det räkna fram en teoretisk längd på remmen.

Beställning eller prisuppgift på gräsklipparrem
Kontakta oss för att beställa remmar eller fyll i formuläret nedan för att få prisuppgift:
063 – 10 29 45
info@kilremslagret.se

Behöver du hjälp att hitta rätt?
Fyll i formuläret så hjälper vi dig
64- > P > Drivremmar > Gräsklipparremmar

Fyll i de uppgifter du har om din Rem

Bifoga beskrivande bilder till oss för att underlätta identifieringen

Maximum file size: 516MB

Hur kan vi nå dig för att följa upp?

Rensa