Nyhetsbrev Mars

Några vårvintertips från Kilremslagret

Vintern är inte riktigt slut än så här kommer några vårvintertips från Kilremslagret.

Glöm inte reservremmen till skotern
Ta hand om de sista fina vinterdagarna, utan reservrem kan det roliga ta slut allt för snabbt. Vi har de allra flesta skoterremmarna hemma på lagerhyllan. Ett bra tips kan också vara att passa på att köra in reservremmen när du har tid över så att den är redo att köras för fullt direkt (annars ska en ny rem köras in ca 5 mil).

Klicka på bilden

Undvik fastfrusna bromsar på din släpvagn

När temperaturen pendlar runt nollan kan fastfrusna bromsar vara ett återkommande problem. Orsaken är vanligtvis sprickor i höljet till bromsvajern. Så här kollar du din bromsvajer.

Klicka på bilden

Batteriguide

Har vintern varit hård för ditt bilbatteri? Dagens bilar har ett antal funktioner eller förbrukare som gör att bilens batteri riskerar att få en kort livslängd. En start vid kall temperatur kan kräva upp till 15 minuters körtid för att ladda tillbaka. Det här gör att det blir extra viktigt att hitta ett batteri som passar din bil och ditt körbeteende. Ta en titt i vår batteriguide så blir det lättare att hitta rätt batteri.

Klicka på bilden