Nyhetsbrev september

Gräsklipparsäsongen är på väg mot sitt slut och älgjaktssäsongen har startat. Några produkter och tips kring detta tänkte vi fokusera på i det här nyhetsbrevet.

Gräsklippartips

Om gräsklipparremmen börjat slira i slutet av säsongen så försök att hinna med att ta loss remmen och byta den. Remmen kommer inte bli piggare under vintern och risken är då ganska stor att den brinner av i början av nästa sommar och det kan då vara betydligt svårare att identifiera remmen och hitta en ersättare. Med en hel rem i din hand kan du själv mäta den eller komma in till oss för att hitta en ersättningsrem.

Ta gärna en titt på vår instruktionsfilm där vi visar hur du själv mäter remmen om du är osäker på hur remmar mäts.

En annan fiffig sak att tänka på är att hälla i en liten skvätt av en bensinoptimerare i bränsletanken efter säsongens sista klippning. Dagens bensin blir gärna lite grumlig när den står länge i tanken och kan orsaka hackningar och andra problem när motorn sätts igång efter att ha stått still i flera månader.

Jaktsäsong

Ny släpvagn, undvik driftstopp i köttkvarnen och att behålla kylan i slakteriet tänkte vi tipsa om!

Vi har ett kampanjpris på en lämplig släpvagn inför jakten, En vagn från 4P som är 330 cm lång, utan kåpa för 19 900 kr ink moms. 4P-vagnarna är byggda i Norrland för våra våra norrländska vägar. De är helsvetsade, har skruvtipp som standard och med en totalvikt på 750 kg får de dras av alla bilar, pickups, och skåpbilar med endast b-behörighet. Vi har ett antal av dessa vagnar hemma färdiga för leverans.

4P 330AX.jpg
 

Om vi får en varm höst så kan det bli ett problem med temperaturen i slakteriet. Ett enkelt tips är att skaffa en genomskinlig ridåplast att hänga i dörröppningar för att hålla värmen ute och få ett svalt slakteri.
 

ridåplast.jpg


Ett sista tips, glöm inte köttkvarnen! När väl köttet ska göras i ordning får inte köttkvarnen strejka. Provkör och kolla så att lager och rem inte sjunger på sista versen.