Nyhetsbrev Vår

Nu har vintern släppt sitt grepp och då får vi äntligen chansen att plocka fram våra vår- och sommar-maskiner, jordfräsar, släpvagnar, vedkapar, båtvagnar, gräsklippare mm.

Därför tänkte vi fokusera på några nyttiga tips inför underhåll och reparationer av dessa maskiner.

Vedkap och jordfräs
Om remmen på vedkapen ser ut som på bilden här under så är det hög tid att komma in till oss för att byta remmen. Ta gärna med den gamla remmen in till oss så vi kan mäta den och vara säkra på att du får rätt storlek på den nya med dig hem. Samma sak gäller självklart för jordfräsen och gräsklipparen.

 
Sliten kilrem 

Sliten kilrem 

Vedkap i behov av ny kilrem

Vedkap i behov av ny kilrem

 

Byta hjullager – vi bjuder på fett
Släpvagnen, båtvagnen, husvagnen eller trailern kan vara i behov av ett hjullagersbyte. Vi har gjort en instruktionsfilm för dig som är sugen på att göra det själv och behöver lite hjälp på vägen. Du hittar filmen som är uppdelad i de olika delmomenten genom att klicka här. Det finns även en kortare textinstruktion till varje moment.

Om du köper koniska rullager hos oss under april och maj får du en fettub med på köpet. Ta gärna en titt på filmen nedan om du är osäker på hur du ska fetta in lagren.

Byte av hjullager till släpvagn

 

Smörj och rengör – kampanj 40 kr per burk

Det är mycket som behöver smörjas och rengöras när snön smält bort. Så långt lagret räcker kör vi kampanj på WD-40, en burk på 400 ml för det svårslagna priset 40 kr ink moms. Den funkar perfekt för att rengöra svåra smutsfläckar (fett, tjära, lim mm), stoppa gnissel, frigöra fastrostade saker och smörja kärvande delar.

 
Kampanj på WD-40
 


Slutligen…..
Se nu till att undvika ofrivilliga avbrott, om du undrar vad vi menar kan du kika på filmen……