Rem till snöslungan

Det finns en mängd olika varianter av snöslungor och det kan vara knepigt att hitta rätt rem via snöslungans namn och modellbeteckningar. Vårt tips är istället att göra så här när det är dags att byta rem!

Ny rem till snöslungan

1, Står det något på remmen?

Börja med att söka efter eventuella beteckningar på remmen. Men det brukar vara svårt att hitta någon vettig beteckning på en sliten rem. Du kan ha tur att hitta en typbeteckning eller ett orginalreservdelsnummer på remmen. Den här beteckningen kan ibland hjälpa oss hitta rätt men inte alltid.

2, Bästa knepet – mät remmen

Det bästa knepet brukar alltid vara att mäta remmen eller ta med remmen in till en aktör likt oss på Kilremslagret som är vana att mäta remmar och har remmar på lager att jämföra med. Om du vill pröva att mäta remmen så kan du ta en titt på instruktionsfilmen här under som visar hur du gör. Det är tre saker vi vill att du ska mäta:

  • Remmens utvändiga längd i mm
  • Remmens bredd i mm, i toppen där den är som bredast
  • Remmens höjd i mm

Kolla även om remmen är slät eller tandad på undersidan.

3, Vad gör man om remmen är borta?

Om remmen saknas finns det ett också ett litet knep. Ta ett något bredare rep eller ett måttband och mät runt i skivorna där remmen ska gå. Tänk på att försöka mäta långt ut på skivorna och inte i botten på skivan för det är remmens utvändiga längd vi är ute efter. Remmen ska aldrig nå botten på skivan för då slirar den, så mäter du där kommer du få en rem som är alldeles för kort.

Därefter mäter du hur brett det är på insidan i toppen på skivans spår, dvs hur bred remmen behöver vara för att passa i skivan. Du ser även hur detta går till i filmen ovanför.

Om du behöver hjälp med att mäta eller hitta en ersättningsrem går det bra att kontakta eller besöka oss i vår butik i Östersund.

Behöver du hjälp att hitta rätt?
Fyll i formuläret så hjälper vi dig
65- > P > Drivremmar > Snöslungeremmar

Fyll i de uppgifter du har om din Rem

Bifoga beskrivande bilder till oss för att underlätta identifieringen

Maximum file size: 516MB

Hur kan vi nå dig för att följa upp?

Rensa