Vi hjälper dig hitta rätt hjullager till din släpvagn, båtvagn eller husvagn.

Att hitta rätt hjullager till en släpvagn, båtvagn eller husvagn kan vara lite knepigt. När vi söker på registreringsnumret till din vagn i reservdelsregistret kan det komma upp flera alternativ på vilka hjullager som passar till just din vagn. Det här beror på att tillverkarna av släpvagnar ofta använder ett par olika typer av hjulaxlar när de tillverkar vagnarna.

Men vi ska här försöka hjälpa dig hitta rätt lager till just din vagn genom några enkla steg!

  1. Börja med att skriva ned registreringsnumret på din vagn. Ibland kan det räcka med detta steg så skicka gärna registreringsnumret till vår chat här under så kan vi göra en koll mot reservdelsdatabasen. I annat fall får vi gå vidare till steg 2.

  2. På hjulaxeln till din vagn brukar det finnas en beteckning. Plocka upp din telefon (sätt på blixten) och stick in armen och fota beteckningen. Se filmen här under hur det går till.

När du har dessa uppgifter, skicka registreringsnumret och bilden (du kan även skriva av uppgifterna på typskylten) till oss via mail eller vår chat här nedanför så kan vi hjälpa dig på direkten.

 
 


Om du redan plockat loss lagret, så kan det vara enklare att identifiera lagret genom att mäta det eller hitta någon beteckning på lagret. Det gör du på följande sätt:

  1. Börja med att leta en eventuell beteckning på lagret, ofta en sifferserie exempelvis 30205.

  2. Mät lagret. Det är lagrets innerdiameter, ytterdiameter och bredd som är intressant. Var uppmärksam på att det ibland är två hjullager på varje sida. Här under har du två filmer som kan hjälpa dig. Den första är en film som visar hur de olika typerna av hjullager kan se ut, så du vet vad du letar efter :-)
    Den andra filmen visar hur du mäter lagret.

När du mätt lagret, skicka måtten (eller lagrets beteckning om den var synlig) tillsammans med registreringsnumret till oss via mail, telefon eller vår chat här nedan så ska vi försöka hjälpa dig på direkten:
063-10 29 45
info@kilremslagret.seInstruktionsfilmer som visar hur du själv kan montera lagren

När du ska byta hjullagren så går det till på olika sätt beroende på vilken typ av lager. Om det är så kallade koniska rullager, de som består av rullar och där lagret är delbart så är det den vänstra filmen här under som du ska titta på. Om det är ett så kallat kompaktlager, ett bredare lager som inte går att dela på så är det den högra filmen som visar hur det går till.

 
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.